Fragilitékage


  • Fragelitekager Med Jordbær Og Vaniliecreme 612Px
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

3 pasteuriserede æggehvider

100 g sukker

100 g hasselnødder


Vaniljecreme:

3 pasteuriserede æggeblommer

1 tsk vaniljesukker

3 spsk flormelis

3 dl fløde 13 %


Fyld:

250 g jordbær

Sådan gør du

Dej:
Pisk æggehvider med sukker og bland grofthakkede nødder i.

Smør dejen ud i et cirka 5 mm tykt lag på en smurt bageplade. Bag bunden lysebrun i 10-15 minutter ved 200 °C. Skær/udstik den i ønsket form.

Creme:
Pisk æggeblommer, vaniljesukker og 2 spsk flormelis let. Kog fløden op og tilsæt 1 spsk flormelis. Rør fløden i æggemassen og hæld herefter massen tilbage i gryden, som sættes på svag varme. Rør til cremen er blevet lidt tyk, (må ikke koge). Hæld cremen i en beholder og sæt den på køl indtil servering.

Servering:
Jordbær skæres i skiver og lægges imellem bundene. Anret vaniljecreme ved siden af kagen.

Tip:
Nøddebundene kan også serveres med vaniljeis og andre bær.