Du skal bruge
Dej:
3 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
100 g hasselnødder
Vaniljecreme:
3 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk vaniljesukker
3 spsk flormelis
3 dl fløde 13 %
Fyld:
250 g jordbær
Sådan gør du
Dej:
Pisk æggehvider med sukker og bland grofthakkede nødder i.
Smør dejen ud i et cirka 5 mm tykt lag på en smurt bageplade. Bag bunden lysebrun i 10-15 minutter ved 200 °C. Skær/udstik den i ønsket form.
Creme:
Pisk æggeblommer, vaniljesukker og 2 spsk flormelis let. Kog fløden op og tilsæt 1 spsk flormelis. Rør fløden i æggemassen og hæld herefter massen tilbage i gryden, som sættes på svag varme. Rør til cremen er blevet lidt tyk, (må ikke koge). Hæld cremen i en beholder og sæt den på køl indtil servering.
Servering:
Jordbær skæres i skiver og lægges imellem bundene. Anret vaniljecreme ved siden af kagen.
Tip:
Nøddebundene kan også serveres med vaniljeis og andre bær.