Chokolademoussekage

cirka 12 styk


  • Chokolademoussekage
Forfatter: DanSukker

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

200 g mandler


2 æg


2 dl sukker mørk muscovado-råsukker


revet skal af 1 appelsin


1 spsk smør til at smøre formen


2 spsk rasp til at drysse i formen



Chokolademousse:


200 g hvid chokolade


2½ dl piskefløde


1½ dl cremefraiche 38 %




Pynt:

frugt og/eller bær

Sådan gør du

Dej:
Hak mandlerne fint. Pisk æg og muscovado-råsukker let og luftigt. Bland de hakkede mandler og appelsinskal i.

Smør en springform (cirka 24 cm i diameter) og drys med rasp – hæld dejen i formen.

 Bag i cirka 25 minutter ved 175 °C på nederste rille. Lad kagen afkøle i formen inden den løsnes.



Chokolademousse:
Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk fløde og cremefraiche sammen til flødeskum. Rør lidt af flødeskummet i chokoladen, mens den er varm. Afkøl og vend derefter resten af skummet forsigtigt i chokoladen.



Læg kagebunden på et serveringsfad og læg kanten på springformen rundt om bunden. Bred chokoladecremen ud på bunden. Stil kagen i køleskabet indtil servering – og fjern formen.