Du skal bruge
Dej:
200 g mandler
2 æg
2 dl sukker mørk muscovado-råsukker
revet skal af 1 appelsin
1 spsk smør til at smøre formen
2 spsk rasp til at drysse i formen
Chokolademousse:
200 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
1½ dl cremefraiche 38 %
Pynt:
frugt og/eller bær
Sådan gør du
Dej:
Hak mandlerne fint. Pisk æg og muscovado-råsukker let og luftigt. Bland de hakkede mandler og appelsinskal i.
Smør en springform (cirka 24 cm i diameter) og drys med rasp – hæld dejen i formen. Bag i cirka 25 minutter ved 175 °C på nederste rille. Lad kagen afkøle i formen inden den løsnes.
Chokolademousse:
Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk fløde og cremefraiche sammen til flødeskum. Rør lidt af flødeskummet i chokoladen, mens den er varm. Afkøl og vend derefter resten af skummet forsigtigt i chokoladen.
Læg kagebunden på et serveringsfad og læg kanten på springformen rundt om bunden. Bred chokoladecremen ud på bunden. Stil kagen i køleskabet indtil servering – og fjern formen.