Chokoladekage

med smørcreme


  • Chokoladelagkage 612Px
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

125 g smør

2 æg

250 g sukker

250 g mel

1 tsk hjortetaksalt

1 tsk natron

1 tsk kanel

3 spsk kakao

2½ dl kærnemælk


Smørcreme:

200 g smør

150 g flormelis

3 spsk kakao

2-3 spsk stærk kaffe (eller vand)


Glasur:

150 g mørk chokolade 70 %

¾ dl vand

150 g flormelis

3 spsk kakao


Pynt:

cirka 40 chokoladekaffebønner

eventuelt citronmelisse

Sådan gør du

Dej:
Smelt smør og afkøl. Pisk æg og sukker hvidskummende. Bland hjortetaksalt, natron, kanel og kakao i melet og tilsæt det i blandingen skiftevis med kærnemælk og smør.

Fordel dejen i en smurt springform og bag kagen i 30-40 minutter ved 180 °C. Flæk den afkølede kage i 3 bunde og læg dem sammen med smørcremen.

Smørcreme:
Pisk smør, flormelis, kakao og kaffe sammen.

Glasur:
Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Sigt flormelis og kakao i og rør glasuren blank. Tag gryden fra varmen og rør vandet i. Lad glasuren køle lidt af, inden den smøres på kagen. 

Servering:
Pynt med chokoladekaffebønner og eventuelt citronmelisse.