Du skal bruge
Dej:
125 g smør
2 æg
250 g sukker
250 g mel
1 tsk hjortetaksalt
1 tsk natron
1 tsk kanel
3 spsk kakao
2½ dl kærnemælk
Smørcreme:
200 g smør
150 g flormelis
3 spsk kakao
2-3 spsk stærk kaffe (eller vand)
Glasur:
150 g mørk chokolade 70 %
¾ dl vand
150 g flormelis
3 spsk kakao
Pynt:
cirka 40 chokoladekaffebønner
eventuelt citronmelisse
Sådan gør du
Dej:
Smelt smør og afkøl. Pisk æg og sukker hvidskummende. Bland hjortetaksalt, natron, kanel og kakao i melet og tilsæt det i blandingen skiftevis med kærnemælk og smør.
Fordel dejen i en smurt springform og bag kagen i 30-40 minutter ved 180 °C. Flæk den afkølede kage i 3 bunde og læg dem sammen med smørcremen.
Smørcreme:
Pisk smør, flormelis, kakao og kaffe sammen.
Glasur:
Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Sigt flormelis og kakao i og rør glasuren blank. Tag gryden fra varmen og rør vandet i. Lad glasuren køle lidt af, inden den smøres på kagen.
Servering:
Pynt med chokoladekaffebønner og eventuelt citronmelisse.