Du skal bruge
150 g blødt smør eller margarine
150 g sukker
3 æg
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
300 g bananer (uden skal)
Lidt olie eller blødt smør
75 g hasselnødder
Køkkengrej:
Bageplade
Bagepapir
Stor skål
Piskeris eller håndmikser
Dejskraber
Skarp kniv
8 høje bageforme
(10 cm og 7 cm i dia.)
Ske
Grydelapper
Stikkepind
Bagerist
Tips:
Du kan også bruge gratinskåle som bageforme.
3 æg
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
300 g bananer (uden skal)
Lidt olie eller blødt smør
75 g hasselnødder
Køkkengrej:
Bageplade
Bagepapir
Stor skål
Piskeris eller håndmikser
Dejskraber
Skarp kniv
8 høje bageforme
(10 cm og 7 cm i dia.)
Ske
Grydelapper
Stikkepind
Bagerist
Tips:
Du kan også bruge gratinskåle som bageforme.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º C. Hvis du ikke ved, hvordan du tænder ovnen, må du spørge en voksen.
Tag en bageplade, og læg bagepapir på den.
Rør sukker, smør eller margarine i en skål, til du får en tyk blanding. Rør æggene i, et efter et. Rør mel, bagepulver og salt i.
Skær bananerne i stykker, og put dem i dejen.
Smør bageformene* med olie eller smør. For bageformene med bagepapir (lad papiret stikke godt ud over kanten) og stil dem på bagepladen. Brug en ske til at fylde dem ¾ dele op med dej.
Hak hasselnødderne, men vær forsigtig. Bed en voksen hjælp. Drys nødderne ud over dejen.
Tag grydelapperne og sæt bagepladen forsigtigt ind i midten af ovnen. Bag dine muffins i 35-45 minutter, til de er gyldne. Du finder ud af, om de er færdige ved at prikke i dem med en strikkepind. Hvis der ikke sidder dej på strikkepinden, når du trækker den ud, er de færdige. Og glem ikke grydelapperne eller bed en voksen hjælpe dig.
Husk grydelapperne og tag bagepladen ud af ovnen. Lad kagerne køle af i formene ca. 10 minutter. Tag grydelapperne igen, løft kagerne ud af formene med bagepapiret og lad dem køle på en rist.
Bagetid: 35-45 min. ved 180° C