Brydebrød

med valnødder


  • Brydebroed
Forfatter: AMO

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

2½ dl kærnemælk

2½ dl syrnet fløde 9 %


1 dl vand


50 g gær


1 spsk lys sirup


1 spsk salt


¾ dl flydende fedtstof


200 g hakkede valnødder


250 g rugmel

cirka 600 g hvedemel




Pynt:

blå birkes/sesamfrø

Sådan gør du

Dej: 

Lun kærnemælken og syrnet fløde til det er håndvarmt. Tilsæt vand og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i cirka 5 minutter. Lad dejen hæve et lunt sted cirka 20 minutter.

Slå dejen ned, form 2 kugler og lad dem hæve igen i 10 minutter. Del hver dejklump i 8 stykker, sæt bollerne tæt sammen på bagepladen, så de danner en blomst. Lad bollerne hæve igen cirka 40 minutter. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og pynt med blå birkes og sesamfrø.

Bag nederst i ovnen i 20-25 minutter ved 220 °C.