Brownietærte

med cognactrøffel


  • Browniesmcreme
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

300 g hasselnødder

200 g smør

200 g mørk chokolade

2 dl mørk Muscovado-råsukker

1 spsk vaniljesukker

150 g hvedemel

1 tsk bagepulver

4 æg

1 spsk til at smøre formen


Trøffel:

1½ dl fløde

2 spsk mørk Muscovado-råsukker

200 g mørk chokolade

25 g smør

½ dl cognac

Sådan gør du

Dej: 

Rist nødderne på en tør pande. Gnid de brune hinder af i et viskestykke. Hak nødderne groft.

Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den i det smeltede smør. Rør til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør mørk muscovadoråsukker og vaniljesukker i. Tilsæt mel, bagepulver og de hakkede nødder. Rør æggene i ét ad gangen.

Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen nederst i ovnen i cirka 20 minutter ved 200 °C. Kagen skal være lidt klæg i midten. Lad kagen køle af.

Trøffel:
Bland fløde og muscovado-råsukker i en gryde og kog op. Bræk chokoladen i mindre stykker, kom den i flødeblandingen og rør til chokoladen er smeltet. Rør smørret i og tilsæt cognac. Lad cremen stivne og pisk den efterfølgende blød, inden den smøres ud eller sprøjtes over kagen.