Gulerodskage


  • Gulerodskage
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

350 g små gulerødder

Saft og revet skal af en lime-frugt
og en skive limefrugt
6 stykker syltet ingefær
150 g hasselnødder + olie
til at smøre med
3 æg, delte
175 g brun farin

1 dl solsikkeolie
1 dl nøddeolie + olie til at pensle med
2 tsk kanel
225 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Lidt salt
250 g flødeost
200 g flormelis
1 spsk birkes

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175º C. Hvis du ikke ved, hvordan du tænder ovnen, må du spør­ge en voksen. Tag 3 små gulerødder fra til pynt. Riv de andre gulerødder i en skål.


Riv limefrugtens skal over en skål, skær den i 2 og pres saften ud med citron­presseren. Pres ingefæren gennem hvidløgspresseren. Hak hasselnødderne fint.

Pisk æggeblommer og brun farin med håndmikseren i en skål. Bland solsikkeolie og nøddeolie i, lidt efter lidt. Bland 2 spsk limesaft, revet limeskal, kanel, revet gulerod, ingefær og hasselnødder i. Bland mel, bagepulver og salt i en skål for sig og rør det så i gulerodsblandingen.

Pisk æggehviderne stive i en ny, ren skål med håndmikseren, og bland dem forsigtigt i gulerodsblandingen.

Brug en pensel til at smøre springformen med solsikkeolie. Hæld gulerodsblandingen i springformen. Sæt kagen midt i ovnen. Bag den i ca. 1 time, til den er gyldenbrun og gennembagt. De sidste 10 minutter skal du dække den til med sølvpapir. Tag grydelapperne og tag kagen ud af ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist i 3 timer.

Rør flødeosten med 1 spsk limesaft og tilsæt flormelis lidt efter lidt, til du får en cremet blanding. Smør kagen med et lag flødeost. Skær den tykke ende af de gulerødder, som du tog fra. Der skal være godt 10 cm tilbage af hver gulerod. Del disse i 2 på langs og pensl dem med nøddeolie.

Pynt kagen med gulerødder og en limeskive. Lad flødeosten stiv­ne i køleskabet 1 time.
Bagetid: Ca. 1 time ved 175° C