Du skal bruge
250 g hvedemel
250 g farin
125 g smør
1 æg
½ tsk ingefær
½ tsk kanel
½ tsk stødt nellike
½ tsk natron
6,2 g gær
125 g smør
1 æg
½ tsk ingefær
½ tsk kanel
½ tsk stødt nellike
½ tsk natron
6,2 g gær
Køkkengrej:
2 store skåle
Køkkenvægt
Håndmikser
Kniv
Gryde
2 grydesker
2-3 bageplader
Bagepapir
Grydelapper
Bagerist
2 store skåle
Køkkenvægt
Håndmikser
Kniv
Gryde
2 grydesker
2-3 bageplader
Bagepapir
Grydelapper
Bagerist
Stk.: ca. 75 stk.
Sådan gør du
Tag bagepladerne ud af ovnen og læg bagpapir på. Tænd ovnen på 180º C. Hvis du ikke ved, hvordan du tænder ovnen, må du spørge en voksen.
Smelt smør i gryden og lad det stå til det er lunken. Brug en grydeske til at røre gæren ud i smørret.
I en skål blander du brun farin med smør og gær med håndmikseren. Bliv ved med at røre, til det er let og luftigt. Tilsæt æggene og rør dem godt ind i dejen.
I en anden skål blander du mel, ingefær, kanel, stødt nellike og natron. Brug en grydeske til at røre det sammen med.
Hæld melblandingen i skålen med smør, sukker og æg. Ælt dejen godt sammen.
Tril dejen i fingertykke stænger og tryk dem flade med en let hånd. Læg kun 3 stænger pr bageplade, da de hæver til dobbelt størrelse.
Tag grydelapperne og sæt en bageplade ind i midten af ovnen af gangen. Bag kagerne i 12-15 minutter, til de er gennembagte og brune.
Tag grydelapperne igen og tag bagepladen ud af ovnen. Skær dem i skrå kager, mens de endnu er varme.
Lad kagerne køle i 5 minutter på pladen. Tag dem så af pladen med en palet og lade den køle videre på en bagerist.
Smelt smør i gryden og lad det stå til det er lunken. Brug en grydeske til at røre gæren ud i smørret.
I en skål blander du brun farin med smør og gær med håndmikseren. Bliv ved med at røre, til det er let og luftigt. Tilsæt æggene og rør dem godt ind i dejen.
I en anden skål blander du mel, ingefær, kanel, stødt nellike og natron. Brug en grydeske til at røre det sammen med.
Hæld melblandingen i skålen med smør, sukker og æg. Ælt dejen godt sammen.
Tril dejen i fingertykke stænger og tryk dem flade med en let hånd. Læg kun 3 stænger pr bageplade, da de hæver til dobbelt størrelse.
Tag grydelapperne og sæt en bageplade ind i midten af ovnen af gangen. Bag kagerne i 12-15 minutter, til de er gennembagte og brune.
Tag grydelapperne igen og tag bagepladen ud af ovnen. Skær dem i skrå kager, mens de endnu er varme.
Lad kagerne køle i 5 minutter på pladen. Tag dem så af pladen med en palet og lade den køle videre på en bagerist.
Bagetid: Ca. 12-15 min. ved 180° C.