Du skal bruge
150 g blødt smør eller margarine
150 g sukker
3 æg
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
300 g bananer (uden skal)
lidt olie eller blødt smør
75 g hasselnødder
Sådan gør du
Rør sukker, smør eller margarine i en skål, til du får en tyk blanding. Rør æggene i, et efter et. Rør mel, bagepulver og salt i.
Skær bananerne i stykker, og put dem i dejen.
Smør muffinformene med olie eller smør. Fór bageformene med bagepapir (lad papiret stikke godt ud over kanten) og stil dem på bagepladen. Brug en ske til at fylde dem ¾ dele op med dej.
Hak hasselnødderne og drys dem ud over dejen.
Sæt bagepladen ind i midten af ovnen. Bag dine muffins i 35-45 minutter ved 180 °C, til de er gyldne. Du finder ud af, om de er færdige ved at prikke i dem med en strikkepind. Hvis der ikke sidder dej på strikkepinden, når du trækker den ud, er de færdige.
Lad kagerne køle af i formene cirka 10 minutter. Løft kagerne ud af formene med bagepapiret og lad dem køle på en rist.
Tip:
Du kan også bruge gratinskåle som bageforme.