Bagedagshjertet


  • Bagehjerte
Forfatter: Den Store Bagedag

Antal personer: 12

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

1 æg

1 dl lunken mælk

¾ tsk fint salt

1 spsk rørsukker

12 g tørgær

300 g hvedemel

1 dl flydende fedtstof


Fyld:

4 spsk flydende fedtstof

3 spsk brun farin

175 g groftrevet marcipan

2 tsk fintrevet appelsinskal


Pynt:

1 spsk rørsukker

Sådan gør du

Dej:
Pisk ægget sammen, og tag cirka ½ spsk fra til pensling. Hæld mælk, æg, salt og rørsukker i en skål. Bland gæren med halvdelen af melet og rør det i mælkeblandingen. Kom fedtstof og resten af melet i dejen og ælt. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i cirka 30 minutter. 

Fyld:
Rør fedtstof med farin, marcipan og appelsinskal.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Rul dejen ud (cirka 18 x 75 cm). Fordel fyldet jævnt på dejen og rul den sammen fra den lange ende – som en roulade. Læg rouladen på en plade med bagepapir og form den til et hjerte. Pres hjertet fladt og skær et snit ind til fyldet hele vejen rundt. Pisk resten af ægget med ½ spsk vand og pensl hjertet. Pynt med rørsukker og bag kringlen. 

Bages midt i ovnen i cirka 25 minutter ved 200 °C.