Du skal bruge
200 g blødt smør eller margarine
200 g sukker
1 tsk salt
4 æg
200 g hvedemel
1½ dl piskefløde
150 g kvark
40 g mælkechokolade
175 g skumfiduser
Køkkengrej:
2 store skåle
Håndmikser
Skarp kniv
Skærebræt
Saks
Brødkniv
Smørkniv
Grydelapper
Bagerist
Bageplade
Bagepapir
Springform - hjerteformet
Sådan gør du
Tænd oven på 160° C. Hvis du ikke ved, hvordan du tænder ovnen, må du spørge en voksen.
Bland smør, sukker og salt i ca. 10 minutter i en skål med håndmikseren. Bland æggene i, et efter et. Bland mel i. Hæld dejen i kageformen.
Tag grydelapperne og sæt kagen ind i midten af ovnen. Bag kagen i ca. 1 time, til den er gyldenbrun og gennembagt.
Tag grydelapperne og tag kagen ud af ovnen. Lad kagen køle af på køkkenbordet.
Hæld fløde i en skål. Pisk fløden med håndmikseren til det er stift. Gem lidt af den piskede fløde i en skål til pyntning af toppen. Resten af flødeskummen blandes sammen med kvark.
Klip halvdelen af skumfiduserne i stykker.
Hak chokoladen i små stykker eller bed en voksen hjælp til det. Bland skumfiduserne du har klippet og chokoladestykkerne i kvark-flødeskumscremen. Klip resten af skumfiduserne i hjerteform til pyntning af kagen.
Lad en voksen tage kagen ud af formen. Skær kagen i 2 lag. Brug en bred kniv til at sprede kvark-flødeskumscremen ud på toppen af den nederste del af kagen. På det øverste lag spreder du resten af fløden. Læg de 2 lag oven på hinanden. Pynt kagen med skumfidushjerterne og alt muligt andet, som du synes ser fint ud og smager godt.
Bland smør, sukker og salt i ca. 10 minutter i en skål med håndmikseren. Bland æggene i, et efter et. Bland mel i. Hæld dejen i kageformen.
Tag grydelapperne og sæt kagen ind i midten af ovnen. Bag kagen i ca. 1 time, til den er gyldenbrun og gennembagt.
Tag grydelapperne og tag kagen ud af ovnen. Lad kagen køle af på køkkenbordet.
Hæld fløde i en skål. Pisk fløden med håndmikseren til det er stift. Gem lidt af den piskede fløde i en skål til pyntning af toppen. Resten af flødeskummen blandes sammen med kvark.
Klip halvdelen af skumfiduserne i stykker.
Hak chokoladen i små stykker eller bed en voksen hjælp til det. Bland skumfiduserne du har klippet og chokoladestykkerne i kvark-flødeskumscremen. Klip resten af skumfiduserne i hjerteform til pyntning af kagen.
Lad en voksen tage kagen ud af formen. Skær kagen i 2 lag. Brug en bred kniv til at sprede kvark-flødeskumscremen ud på toppen af den nederste del af kagen. På det øverste lag spreder du resten af fløden. Læg de 2 lag oven på hinanden. Pynt kagen med skumfidushjerterne og alt muligt andet, som du synes ser fint ud og smager godt.
Bagetid: Ca. 1 time ved 160° C
Tips:
Bag kagen i en hjerteform! Hvis du ikke har en hjerteform, kan du bruge en springform (24 cm dia) og skære et hjerte ud bagefter.
Åbn ovnen efter en time og se, om kagen er færdig. Stik en strikkepinde eller tynd træpind ned i kagen. Hvis der ikke sidder dej på pinden, er kagen færdig.