Du skal bruge
Dej:
75 g smør
100 g sukker
2 æg
150 g mel
½ dl mælk
2 tsk bagepulver
Marengs:
4 æggehvider
200 g sukker
1 tsk eddike
Fyld:
Flødeskum og abrikosmarmelade eller flødeskum og frisk/henkogt ananas
Sådan gør du
Dej:
Smør og sukker piskes sammen, æggene tilsættes et ad gangen, mens der piskes. Mælk, mel og bagepulver røres i.
Form: Fordel dejen i 2 smurte lagkageforme – og bag i 5 minutter ved 240 °C.
Marengs:
Pisk æggehvider og tilsæt forsigtigt sukker og eddike lidt ad gangen under piskning. Marengsen fordeles forsigtigt på lagkagebundene og bages i cirka 15 minutter 150 °C.
Når lagkagebundene er afkølede, smøres et tykt lag abrikosmarmelade på. Læg sammen med flødeskum. Serveres afkølet.
Tip:
Bundene kan også lægges sammen med anden frisk frugt og hakket chokolade, kun fantasien sætter grænser.