Du skal bruge
4 æg
75 g mel
3 dl mælk
50 g smør
3 dl mælk
1 tsk salt
peber
reven ost
rasp
smør
Fyld:
1 broccoli
Tilbehør:
skinke i skiver
panderistede cherrytomater
Sådan gør du
Tænd ovnen til 175 °C .
Rengør broccoli og skær i små buketter. Smør et ildfast fad og drys med rasp og læg broccolibuketterne i.
Rør mel og mælk sammen i en gryde, kom smør i og bring det i kog under omrøring.
Kog dejen godt igennem, afkøl den lidt. Rør æggeblommerne i ét ad gangen.
Smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend meget forsigtigt i dejen.
Hæld dejen over broccolien og drys revet ost over (gratinen hæver meget, så dejen må kun fylden ¾ af fadet i højden). Bag gratinen til den er flot gylden, cirka 50-60 minutter ved 175 °C nederst i ovnen.