• Gaardbo Slideshow 2014
 • Gaardbo Slideshow 20142
 • Gaardbo Slideshow 20143
 • Gaardbo Slideshow 20144
 • Gaardbo Slideshow 20145
 • Gaardbo Slideshow 20147
 • Gaardbo Slideshow 20148

Krav til hønsegården 


Hønsegården skal være tilplantet på en måde, der tilgodeser hønernes naturlige adfærd bedst muligt, daen attraktiv og velindrettet hønsegård er godt for hønernes trivsel og velfærd.

Tilplantningen i hønsegården skal: 

 1. Skabe ly og læ (høns bryder sig ikke om vind eller træk) 
 2. Skabe skygge 
 3. Beskæftige hønerne, så de får mindre stress 
 4. Skabe dækning mod rovfugle 
 5. Tilføre alternative fødeemner (planter tiltrækker insekter, orm osv. som hønerne elsker og kan bruge lang tid på at søge efter) 

Det primære er dog at skabe tryghed og beskæftigelse for hønerne, når de er på udearealet.

En stressfri hønsegård
En velindrettet hønsegård er godt for hønernes trivsel og velfærd. Hønsegårdene hos de udvalgte landmænd skal være indrettet, så hønerne i de forskellige sæsoner har adgang til beplantning, afgrøder, nedfaldsfrugt – samt rigeligt med ly. Landmanden skal sørge for, at der altid er tryghed og beskæftigelse for hønerne, så hønerne undgår stress.

GMO-frit foder


Vores økologiske høner fodres med økologisk GMO-frit foder. Økologisk foder er fremstillet uden brug af sprøjetgifte og genmodificering, og vil derfor af mange blive opfattet som ”mere rent” end det konventionelle foder.

Lovgivningen foreskriver, at økologisk foder skal være minimum 95 % økologisk. Dette krav gælder til og med 2017, hvor målet er, at foderet skal være 100 % økologisk.

På 4 af vores økologiske gårde har vi med succes allerede siden 2014 kørt forsøg med 100 % økologisk foder, hvilket betyder, at vi allerede nu er helt klar til omstillingen fra 2017.