Pressemeddelelse: DAVA Foods fortsætter ekspansionen og køber virksomhed i Norge

9. februar 2016

DAVA Foods, der er markedsledende i Norden inden for friske skalæg og ægprodukter, køber 70,3 % af aktierne i Eggprodukter AS i Norge.

Eggprodukter AS bearbejder og sælger pasteuriserede og kogte ægprodukter til det norske marked og har i dette segment en markedsandel på 15-20%. Virksomheden omsatte i 2015 for 41 mio. NKR. og fik et positivt resultat.

Group CEO i DAVA Foods, Ivan Noes Jørgensen, siger følgende om baggrunden for købet:

- Vi driver i dag syv selskaber i fem lande og med købet af Eggprodukter AS kan vi nu også få markedsadgang til det attraktive norske marked. Virksomheden er en mindre, moderne virksomhed med god ledelseskapacitet. Sammen med vores produktknowhow og generelle synergier forventes det, at virksomheden kan medvirke til en pæn organisk vækst, udtaler han og fortsætter:

- Vi forventer, at vi i løber af året kan overføre så meget knowhow, at vi kan præsentere det norske marked for en række nye pasteuriserede ægprodukter, herunder vores nye proteindrik whiteTM, siger han.

Det er nordmanden Rune Hennum, der skal lede virksomheden. Rune Hennum har arbejdet i fjerkræ- og ægbranchen i 16 år og har stor detailkendskab til markedet og branchen. Ivan Noes Jørgensen bliver ny formand i selskabet.

 

For yderligere oplysninger:

Ivan Noes Jørgensen

Group CEO i DAVA Foods

Tlf.: 2333 4833 eller mail: inj@davafoods.com

 

Christian Junker

Bestyrelsesformand i DAVA Foods

Tlf.: 2030 5101

 

Om DAVA Foods A/S

DAVA Foods-koncernen er markedsledende i Norden inden for friske skalæg. Koncernen har en årlig omsætning på ca. 1,3 mia. DKK og beskæftiger knap 300 medarbejdere.

Koncernen består bl.a. af datterselskaber i Danmark, Sverige, Finland og Estland samt et emballageselskab, der sælger og udvikler emballagekoncepter worldwide. Koncernen råder over seks ægpakkerier og fire fabrikker til fremstilling af kogte og pasteuriserede ægprodukter. Hovedmarkederne er Danmark, Sverige, Finland og Estland og de væsentligste eksportmarkeder er England, Tyskland, Tjekkiet, Færøerne, Letland og Litauen.

Koncernen har et fuldt dækkende sortiment af buræg, skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg. Indenfor pasteuriserede ægprodukter produceres der hvider, helæg og blommer efter kundetilpassede recepter, Herudover produceres der kogte pillede æg og æggestand.