Levnedsmiddelvirksomheden HEDEGAARD foods ekspanderer i Norden

17. juni 2014

HEDEGAARD foods har købt 50 % af aktierne i den finske levnedsmiddelvirksomhed Munakunta, der med 40 % markedsandel er størst i Finland inden for pakning af skalæg og produktion af pasteuriserede ægprodukter.

Med købet af den finske virksomhed styrker HEDEGAARD foods sin position som Nordens største levnedsmiddelkoncern inden for skalæg, kogte og pasteuriserede ægprodukter.

- Vi er meget tilfredse med vores investering i Munakunta, som er en moderne virksomhed med et stort potentiale. Den passer strategisk rigtig godt sammen med vores øvrige aktiviteter i Danmark og Sverige. Kravet fra vores detailkunder er store volumener, konkurrencedygtige priser og innovative produkter samt proaktiv markedsføring. Dette vil købet helt sikkert være med til at styrke, siger Ivan Noes Jørgensen

Munakunta har to ægpakkerier i Finland samt en produktfabrik til fremstilling af pasteuriserede ægprodukter. Derudover har Munakunta en virksomhed i Estland, der producerer kogte pillede æg til Food Service branchen. Endelig ejer virksomheden 38 % aktier i et mindre ægpakkeri på vestkysten af Finland samt 12 % aktier i en foderstofvirksomhed.

Virksomheden omsatte i 2013 392 mio. kr., og havde et resultat før skat på 8,3 mio. kr. HEDEGAARD foods forventer efter købet en årlig omsætning på mere end  1,3 mia. kr.

- Købet af 50 % af aktierne i Munakunta er en vigtig milepæl i vores strategi fra 2010, om at lade HEDEGAARD foods følge den øvrige del af Danish Agro koncernen og blive en betydende spiller i landene rundt om Østersøen, siger bestyrelsesformand Christian Junker og fortsætter: 

- Vi ser gode muligheder for en international ægvirksomhed, der kan matche detailhandelens ekspansioner på tværs af landegrænserne samtidig med at der skabes synergier virksomhederne imellem så konkurrencekraften og indtjeningsevnen på sigt kan styrkes, siger han

I forbindelse med købet bliver der i Finland stiftet et nyt selskab, der kommer til at hedde Muna Foods Oy. Alle aktiviteterne i Munakunta bliver overført til det nye selskab. Det bliver Munakuntas nuværende adm. Direktør Jan Lähde, der bliver direktør i Muna Foods Oy, mens HEDEGAARD foods adm. direktør Ivan Noes Jørgensen har det overordnede ledelsesansvar for hele koncernen.

Aftalen mangler nu at blive endeligt godkendt af de finske konkurrencemyndigheder.

For yderligere oplysninger:

  • Adm. direktør Ivan Noes Jørgensen, HEDEGAARD foods A/S, tlf. 9857 3055, mobil 2333 4833 eller inj@eggs.dk
  • Bestyrelsesformand Christian Junker, HEDEGAARD foods A/S, tlf. 2030 5101

 

Om Munakunta

Munakunta blev grundlagt i 1921, og er med 40 % markedsandel størst i Finland inden for pakning af skalæg og produktion af pasteuriserede ægprodukter. Virksomheden er forhandler af det stærke produktbrand Kultamuna (Gyldne æg), som blev lanceret i 1967. Virksomhedens producerer og markedsfører pasteuriserede ægprodukter under produktnavnet, Scanegg, der stammer fra datterselskabet Scanegg Suomi, der blev en del af Munakunta-koncernen i 2010. Munakuntas estiske datterselskab, AS Eesti Munatooded, der producerer kogte pillede æg til Food Service branchen blev grundlagt i 1995. Virksomheden omsatte i 2013 for 392 mio. kr., og havde et resultat før skat på 8,3 mio. kr.

Munakuntas hjemmeside: www.munakunta.fi