PM: Salget af økologiske æg sætter nye rekorder

27. marts 2014

Fra 2009 til 2013 er salget af HEDEGAARD foods økologiske æg i detailbranchen steget med hele 56 %, og fra 2012 til 2013 blev fremgangen på ikke mindre end 16 %. Udviklingen går så stærkt, at produktionen har svært ved at følge med.

Danskernes store interesse for økologiske ægprodukter er i kraftig udvikling, og det glæder administrerende direktør i HEDEGAARD foods, Ivan Noes Jørgensen.

- Vi er selvfølgelig meget begejstrede for forbrugernes store interesse for vores økologiske produkter. For at imødekomme den hastigt voksende efterspørgsel igangsatte vi sidste år et udvidelsesprojekt på 60-70.000 økologiske hønepladser hos vores producenter. Udviklingen går dog så stærkt, at vi periodevis oplever mangel-situationer af økologiske æg, siger Ivan Noes Jørgensen.

Hos producenterne er der stor vilje til at øge produktionen, men det kan, ifølge Ivan Noes Jørgensen, være svært at sikre finansiering af nye tiltag: 

- Det har vist sig, at interesserede landmænd har svært ved at få finansieret investeringer i stald og produktionsudstyr. Bankerne sidder hårdt på kassen, og det kan undre, når man ser potentialet i et stærkt stigende økologisk marked, siger han

Ifølge Økologisk Landsforening er Danmark det land i verden, hvor økologi fylder mest i forbrugernes køleskabe. De nyeste tal viser, at 7,6 % af det samlede fødevaresalg i Danmark er økologisk. Derudover spiser vi danskere også flest økologiske æg pr. indbygger – hvert fjerde æg, der sælges i detailhandelen, er økologisk.

I 2014 forventer HEDEGAARD foods fortsat fremgang i salget af økologiske æg. Allerede for januar måned i år ligger salget af økologiske æg knap 11 % højere end tallet for samme måned sidste år.

For yderligere oplysninger:

  • Adm. direktør Ivan Noes Jørgensen, HEDEGAARD foods A/S, tlf. 9857 3055, mobil 2333 4833 eller inj@eggs.dk

Om HEDEGAARD foods A/S

Levnedsmiddelvirksomheden HEDEGAARD foods med hovedkontor i Hadsund forarbejder, pakker og distribuerer friske skalæg samt en række kogte og pasteuriserede ægprodukter. HEDEGAARD foods A/S, der har en årlig omsætning på godt 1 mia. DKK, ejer Svenska Lantägg AB, der er sveriges største ægpakkeri.

HEDEGAARD foods er markedsledende i Norden inden for friske skalæg og har i alt tre ægpakkerier i Danmark og Sverige og i alt to ægproduktfabrikker ligeledes i Danmark og Sverige. Hovedmarkederne er Danmark og Sverige, og de væsentligste eksportmarkeder er Færøerne, Finland, Tyskland, Holland og Tjekkiet.

Koncernen har et fuldt dækkende sortiment af buræg, skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg. Inden for pasteuriserede ægprodukter produceres der hvider, helæg og blommer efter kundetilpassede recepter. Herudover produceres der kogt pillede æg og æggestand.