Pressemeddelelse: Æggekoncern køber op i Estland

19. december 2014

Hedegaard Foods har købt den estiske levnedsmiddelvirksomhed HK Scan Estonias æg-aktiviteter, der er organiseret i datterselskabet OÜ Koks Munatootmine. Selskabet har 30 % markedsandel i Estland

Købet styrker Hedegaard Foods internationale aktiviteter inden for skalæg, kogte og pasteuriserede ægprodukter

- Vi er rigtig glade for, at vi nu får et stærkt fodfæste i Estland, hvor vi vurderer, at der er et stort potentiale. Strategisk passer opkøbet rigtigt godt sammen med vores øvrige aktiviteter i Norden, og vi kan se flere synergier, ikke mindst med vores finske aktiviteter. I vores branche efterspørger kunderne store volumener og konkurrencedygtige priser, og det vil købet være med til at styrke, siger Ivan Noes Jørgensen, adm. direktør i Hedegaard Foods, og fortsætter:

- Herudover giver det Hedegaard Foods markedsadgang til det baltiske marked, hvilket vil hjælpe til at gøre produktudvikling og lancering af nye produkter endnu mere rentabel, siger han.

Helt præcist overtager Hedegaard Foods en bedrift, der er specialiseret i opdræt af daggamle kyllinger, et hønseri til ægproduktion og et ægpakkeri, som alle  tre er beliggenhed umiddelbart øst for Tallinn. OÜ Koks Munatootmine omsætter årligt for ca. 50 millioner kroner og beskæftiger ca. 35 personer.

Ifølge bestyrelsesformand i Hedegaard Foods, Christian Junker, sker opkøbet som en del af koncernens internationaliseringsstrategi i Skandinavien og Østersø-regionen.

- Hedegaard Foods følger en internationaliseringsstrategi, der sigter mod at opbygge en international ægvirksomhed, der kan matche detailhandelens ekspansioner på tværs af landegrænser. Med opkøbet i Estland får vi nu en base i Baltikum, hvorfra vi kan udvikle den videre forretning, så indtjeningsevnen og konkurrencekraften øges, siger bestyrelsesformand Christian Junker og fortsætter:

- Der vil desuden være gode muligheder for at udnytte synergier med de øvrige selskaber i Danish Agro koncernen, som har et stærkt fodfæste i Baltikum og de øvrige lande rundt om Østersøen, siger han. 

Hedegaard Foods-koncernen har aktiviteter i Danmark, Sverige, Finland, Holland og Estland, og forventer i 2014 at nå en omsætning på ca. 1,3 mia. kr.

Aftalen mangler nu at blive endeligt godkendt af de estiske konkurrencemyndigheder.

For yderligere oplysninger:

  • Adm. direktør Ivan Noes Jørgensen, Hedegaard Foods A/S, tlf. 9857 3055, mobil 2333 4833 eller inj@eggs.dk
  • Bestyrelsesformand Christian Junker, Hedegaard Foods A/S, tlf. 2030 5101

Om Hedegaard Foods A/S

Levnedsmiddelvirksomheden Hedegaard Foods med hovedkontor i Hadsund forarbejder, pakker og distribuerer friske skalæg samt en række kogte og pasteuriserede ægprodukter. Hedegaard Foods koncernen har en årlig omsætning på ca. 1,3 mia. DKK og består bl.a. af datterselskaberne, Muna Foods Oy,  Svenska Lantägg AB, Koks Munatootmine OÜ samt Eggs Posure A/S, der sælger og udvikler emballagekoncepter World Wide.

Hedegaard Foods er markedsledende i Norden indenfor friske skalæg og har i alt seks ægpakkerier i Danmark, Sverige, Finland og Estland og i alt fire fabrikker til fremstilling af kogte og pasteuriserede ægprodukter. Hovedmarkederne er Danmark, Sverige, Finland og Estland, og de væsentligste eksportmarkeder er Færøerne , Tyskland,  Tjekkiet, Letland og Litauen.

Koncernen har et fuldt dækkende sortiment af buræg, skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg. Inden for pasteuriserede ægprodukter produceres der hvider, helæg og blommer efter kundetilpassede recepter. Herudover produceres der kogt pillede æg og æggestand.