PM: HEDEGAARD foods udvider med 10.000 kvadratmeter

9. april 2014

Levnedsmiddelvirksomheden HEDEGAARD foods i Hadsund vækster markant i disse år. Det fører nu til behovet for køb af yderligere 10.000 kvadratmeter industribygninger i Hadsund.

HEDEGAARD foods i Hadsund, der på få år er vokset til Nordens største inden for forarbejdning, pakning og distribution af friske skalæg samt pasteuriserede- og kogte ægprodukter, har netop underskrevet kontrakt på køb af 10.000 kvadratmeter industribygninger i Hadsund. Bygningerne har tidligere tilhørt Uponor, der i 2012 valgte at flytte sin produktion fra Hadsund. Herved får bygningerne på Fabriksvej 6 i Hadsund nyt liv:

 

- Salget af æg og pasteuriserede ægprodukter har udviklet sig positivt i en årrække, og vi har formået både at vækste sammen med markedet og at tage markedsandele. Derfor vokser vi snart ud af vores eksisterende rammer på Glerupvej i Hadsund og ønsker nu at fremtidssikre vores vækst gennem købet af et stort industrikompleks på cirka 10.000 kvadratmeter Hadsund, forklarer administrerende direktør hos HEDEGAARD foods, Ivan Noes Jørgensen.

 

De nye bygninger i Hadsund skal i første omgang anvendes til fjernlager, men på sigt er det intentionen fysisk at opdele virksomheden i henholdsvis pakkeri og produktion. Ægpakkeriet skal flyttes til de nyerhvervede bygninger på Fabriksvej, mens produktionen af pasteuriserede og kogte ægprodukter skal fortsætte i de eksisterende bygninger på Glerupvej:

 

- Rettidige investeringer i udvikling af virksomheden er en vigtig del af vores strategi, og købet af de nye bygninger er selvsagt en langsigtet investering i virksomhedens udvikling. Vi skal løbende fremtidssikre både produkter og faciliteter, og personligt er jeg glad for, at investeringerne kan foregå lokalt i Hadsundområdet, fortsætter han.

 

Planerne for de nyindkøbte bygninger omfatter både en større renovering af bygningerne samt investering i nye, moderne pakkeanlæg, der skal servicere både det danske marked og eksportmarkedet:

 

- Vi omsætter i dag for knap 1 milliard kroner og sælger et tilsvarende antal æg pr. år. Vi har en klar forventning om yderligere vækst i det kommende år – både i Danmark, men ikke mindst også i de omkringliggende lande. Og Hadsund kommer med de nye investeringer til at spille en central rolle i den udvikling, slutter han.

 

For yderligere oplysninger:

  • Adm. direktør Ivan Noes Jørgensen, HEDEGAARD foods A/S, tlf. 9857 3055, mobil 2333 4833 eller inj@eggs.dk

 

Om HEDEGAARD foods A/S

Levnedsmiddelvirksomheden HEDEGAARD foods med hovedkontor i Hadsund forarbejder, pakker og distribuerer friske skalæg samt en række kogte og pasteuriserede ægprodukter. HEDEGAARD foods A/S, der har en årlig omsætning på godt 1 mia. DKK, ejer Starup Æg samt Svenska Lantägg AB, der er Sveriges største ægpakkeri.

 

HEDEGAARD foods er markedsledende i Norden inden for friske skalæg og har i alt tre ægpakkerier i Danmark og Sverige og i alt to ægproduktfabrikker ligeledes i Danmark og Sverige. Hovedmarkederne er Danmark og Sverige, og de væsentligste eksportmarkeder er Færøerne, Grønland, Tyskland, Holland og Tjekkiet.

 

Koncernen har et fuldt dækkende sortiment af buræg, skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg. Inden for pasteuriserede ægprodukter produceres der hvider, helæg og blommer efter kundetilpassede recepter. Herudover produceres der kogte, pillede æg og æggestand.

 

Den seneste udvikling inden for den omfattende produktpalette er emballage, hvor HEDEGAARD foods har udviklet den nye patenterede ægemballage eggyplay®, der kan genanvendes som legetøj eller æggebakke.