Pressemeddelelse: HEDEGAARD foods får fuldt ejerskab af Svenska Lantägg

2. december 2013

Levnedsmiddelvirksomheden HEDEGAARD foods A/S har netop overtaget de sidste 30 % af aktierne i datterselskabet Svenska Lantägg AB, som har en markedsandel på 25 % i Sverige.

HEDEGAARD foods, der årligt håndterer mere end 1 milliard æg i Danmark og Sverige, har netop købt de sidste 30 % af aktierne i Sveriges største ægpakkeri, Svenska Lantägg AB. Det er det svenske selskabs grundlægger Håkon Andersson, der har valgt at sælge sine aktier. 

HEDEGAARD foods administrerende direktør, Ivan Noes Jørgensen, glæder sig over opkøbet:

- HEDEGAARD foods opkøbte Svenska Lantägg AB i april 2011, og det er en investering vi har været meget tilfredse med. Samarbejdet med Svenska Lantäggs grundlægger, Håkon Andersson, har været godt og konstruktivt, og det glæder os, at vi nu får mulighed for at købe de resterende 30 % af aktierne. Det er med til at styrke vores position i Sverige, som er et spændende marked, hvor vi ser store fremtidsperspektiver, forklarer administrerende direktør Ivan Noes Jørgensen. 

Siden investeringen i Svenska Lantägg AB har fokus været på, at få selskabet fuldt ud implementeret i HEDEGAARD foods-koncernen. Der er derfor blandt andet blevet investeret 45 millioner kroner i automatisering og sammenlægning af to anlæg i Sverige, som skal være med til at bane vejen for en styrket position på det svenske marked. 

Ifølge bestyrelsesformand i HEDEGAARD foods, Christian Junker, er det netop stærke markedspositioner i Sverige og Danmark, der skal bane vejen for fremtidig vækst.

- Opkøbet af aktierne i Svenska Lantägg AB er en vigtig brik i koncernens fremtidige vækst. Stærke markedspositioner i Danmark og Sverige skal netop være udgangspunktet, når vi begynder at fokusere på en yderligere internationalisering af selskabet, udtaler bestyrelsesformand Christian Junker. 

Aftalen om overtagelsen af de resterende aktier i Svenska Lantägg AB blev indgået den 28. november 2013.

For yderligere oplysninger:

  • Adm. direktør Ivan Noes Jørgensen, HEDEGAARD foods A/S, tlf. 9857 3055, mobil 2333 4833 eller inj@eggs.dk
  • Bestyrelsesformand Christian Junker, HEDEGAARD foods A/S, tlf. 2030 5101 eller junker@danishagro.dk 

 

Om HEDEGAARD foods A/S

Levnedsmiddelvirksomheden HEDEGAARD foods med hovedkontor i Hadsund forarbejder, pakker og distribuerer friske skalæg samt en række kogte og pasteuriserede ægprodukter. HEDEGAARD foods A/S, der har en årlig omsætning på godt 1 mia. DKK, ejer Svenska Lantägg AB, der er sveriges største ægpakkeri. 

HEDEGAARD foods er markedsledende i Norden inden for friske skalæg og har i alt fire ægpakkerier i Danmark og Sverige og i alt 2 ægproduktfabrikker ligeledes i Danmark og Sverige. Hovedmarkederne er Danmark og Sverige, og de væsentligste eksportmarkeder er Færøerne, Finland, Tyskland, Holland og Tjekkiet. 

Koncernen har et fuldt dækkende sortiment af buræg, skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg. Inden for pasteuriserede ægprodukter produceres der hvider, helæg og blommer efter kundetilpassede recepter. Herudover produceres der kogt pillede æg og æggestand.